Najlepsze horrory :). Strona: 19

Dodano: 2009-07-26 14:19

A Van Helsing to horror :?: no zgadza się ,z tym że to horror przygodowy,niektóre żródła zaliczają ten film do kina akcji.Bo co jak co, ale akcji to w Van Helsingu nie brakuje, ale fajny lubię ten film :wink:

:arrow: http://van.helsing.filmweb.pl/

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-07-26 15:31

Van Hellsinga do horrorów bym nie zaliczył ale cóż...
Oto kilka innych dobrych horrorów:
Blob zabójca, Christine, Dyniogłowy, The Thing. Co do nowych seria Masters of Horror ma kilka ciekawych odcinków.

Dodano: 2009-07-26 15:47

no cóż przypisujemy gatunek filmowy wedle swojego uznania,lub zgadzamy się z tym co piszą fachowe pisma w dziedzinie filmu i można się z nimi zgodzić lub nie .Ja na przykład zaliczył bym Christine bardziej do thrillera s-f i to w bardzo lużnej konwencji ,niż do horroru (mordujący samochodzik) :wink:

a od siebie :arrow: 8) część pierwsza oczywiście :wink:

Dodano: 2009-07-26 19:15

HardKill napisał(a):
A Van Helsing to horror :?: no zgadza się ,z tym że to horror przygodowy,niektóre żródła zaliczają ten film do kina akcji.Bo co jak co, ale akcji to w Van Helsingu nie brakuje, ale fajny lubię ten film :wink:

:arrow: http://van.helsing.filmweb.pl/

Horror przygodowy? hahaha to żem się uśmiał.
Więcej w tym filmie fantastyki i przygody, niż horroru.

Zatem - wytłumacz mi jak rozróżnić horror?
Bo widocznie moje piętnastoletnie doświadczenie jest gówna wart

Cytat:
Christine bardziej do thrillera s-f

S-f? jeeeeezu.

Dodano: 2009-07-27 16:14

Widocznie Allanonie twoje 15 letnie doświadczenie,jest warte tyle i sam napisałeś :lol: hehehehehe, to się uśmiałem, widać obce jest tobie określenie :arrow: horror przygodowy 8) trzeba było nie opuszczać tej lekcji xD

A morze ktoś widział już film :arrow: Solomon Kane The Return of Sir Richard Grenville 8) na podstawie książki amerykańskiego pisarza Roberta Ervina Howarda.Zapowiada się ciekawie :wink:

Spotkałem się w sieci z określeniem tego filmu jako - gothic horror - no nie wiem ? także określa się ten film jako Fantasy co jest mi bliższe, choćby z tej racji że Robert E. Howard pisał gównie powieści fantasy,choć horrory też pisał,określa się ten film także jako przygodowy, Akcja...? tu na razie nie będę z nikim polemizował, do póki sam tego nie oglądnę :)

Dodano: 2009-07-28 19:59

HardKill napisał(a):

A morze ktoś widział już film

może.....

Dodano: 2009-07-28 20:07

no morze.....:lol:

Dodano: 2009-08-06 17:05

Mnie się podobał też film "Inni". To raczej thiller, ale w programie telewizyjnym został sklasyfikowany jako horror :D . Nawet już na podstawie tego reklamy robią: Doktor: "Przykro mi, pani syn ma simplusa".
Jednak nie ma to, jak "Straszny film" (wszystkie części). To tzw. horror komediowy, ale fajnie się to ogląda.

Dodano: 2009-08-23 21:13

nie wiem czy ogladaliscie "Coming Soon" jak nie to polecam :)

Poszukiwani nowi znajomi......Zywi lub martwi !

Dodano: 2009-08-23 21:32

Osobiście nie oglądam horrorów.. jestem na nie zbyt wrażliwy :D Jednak bardzo lubię filmy z Zombie w roli głównej : Dawn of the dead np.

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Dodano: 2009-08-23 23:13

o ja filmow z Zombie nie moge ogladac...jakis lek we mnie wzbudzaja

Poszukiwani nowi znajomi......Zywi lub martwi !

Dodano: 2009-08-24 09:27

Moim zdaniem (choc to raczej nie jest horror) najlepszym filmem jest Blair Witch Project. Zwlaszcza wieczorem przy dobrych glosnikach :D

Dodano: 2009-08-24 10:39

Nie widziałam tego, ale za to oglądałam "Blair witch 2". Niezłe.
Ktoś mówił, że filmy o zobmie wzbudzają w nim lęk? No i właśnie dzięki temu są takie świetne, bo budzą nieopisany niepokój.

Dodano: 2009-08-24 10:52

Dwójka jest dobra, jak na drugą część Ale zupełnie inna bajka. Jedynka "Blaira" działa bardziej na wyobraźnię i może dlatego tak mi się podoba :wink:
Natomiast dwójka to dobry horror, ale nie jest specjalnie odkrywczy.

Na mnie największe wrażenie zrobił "Ring" oraz "Rec". Do obejrzenia jest też "Widmo" (wersja tajlandzka,czy też Koreańska, w każdym razie ze skośniakami ).
Poza tym horrory mnie raczej bawią Uwielbiam je oglądać, ale rzadko, który mnie "rusza" :wink:

Fajny był też "Dom na nawiedzonym wzgórzu" :wink: Ale to też bym już pod horror nie podciągała

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Dodano: 2009-08-24 11:23

A ja widziałam japońską wersję "Ringu". Z tego co słyszałam, to lepsza od amerykańskiego remake'u.

"Rec" też oglądałam. Jeden z lepszych filmów o zombie. :twisted:

Dodano: 2009-08-24 11:26

no wg mnie "Blair Witch Project" jest świetny jeżeli wczuje się człowiek w klimat,a ja tak zrobiłem oglądając go samemu o 12 w nocy a potem uciekałem z lasu jak zobaczyłem kupkę ułożonych w piramidkę kamieni (ci co oglądali wiedzą o co biega)

Dodano: 2009-08-24 11:42

A moim ulubionym horrorem jest film "Drgania" ("Tremors" o ile dobrze pamiętam oryginalną pisownię. W jednej z głównych ról wyst. Kevin Bacon. Fajna sprawa nt. bliżej nieznanego gatunku podziemnych stworów, które zyją pod ziemią (cuś jak wielkie bo ok. 30 metrowe krety) i zjadają wszystko łażące po jej powieżchni :twisted: . Później nawet zrobiono prequel dziejący się na "dzikim zachodzie" ale jakoś nie miałem okazji go zobaczyć.

A absolutną klasyką jest "Martwe zło" i jego kontynuacja "Armia ciemności". Nie ma jak horror z dobrym humorem :D podobnie też (jeśli chodzi o humor wyglądają "Drgania").

Keep Talking...

Dodano: 2009-08-24 11:44

a rzeczywiscie The Ring tez jest swietny :D A co do Blair Witch 2- tez dobry, dobrze akcja zbudowana, ale to juz nie to samo co poprzednia czesc :)

Dodano: 2009-08-24 11:49

Kurcze, muszę tę poprzednią część koniecznie obejrzeć - o ile gdzieś dorwę.

"Smakosz" to też bardzo zabawny "horror". Widziałam kilka razy.

Dodano: 2009-08-24 12:41

Carmen napisał(a):
Kurcze, muszę tę poprzednią część koniecznie obejrzeć - o ile gdzieś dorwę.

Była do jakiejś gazety dodawana, więc myślę, że nie ma większego problemu z dorwaniem jej zgodnie z prawem lub łamiąc prawo :wink:

"Lost Boys" mi się właśnie skojarzyło 8) Muza genialna i młody Kiefer Sutherland jako wampirek :arrow: mioooodzio :twisted: (przy okazji można zobaczyć jak podobny jest do ojca,bo teraz na starość aż tak identycznie nie wyglądają :wink: )

Dodano: 2009-08-24 17:02

Prawda jest taka ze teraz ciezko o dobry horror
A wg mnie najgorszym posunieciem jest krecenie amerykańskich wersji azjatyckiich filmów
Taki Ring,Dark Water czy chocby Klątwa jest duzo bardziej klimatyczna niz ich amerykańskie odpowiedniki
A Blair Witch...nie przekonala mnie zupelnie wogole nie poczulam klimatu..zdecydowanie bardziej wole dwojke
Wogole nie przepadam za horrami gdzie caly"klimat"sprowadza sie do sieczki :krew,flaki itd..ani mnie to nie obrzydza ani juz napewno nie sprawia ze sie boje
Z niecierpliwościa czekam na jakis horror ktory mnie naprawde bedzie trzymał w napieciu moze ktos poleci jakis konkretny bo meczy juz mnie ogladanie filmow na jedno kopyto

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-08-24 17:12

"Egzorcyzmy Emily Rose" są niezłe. Ludzie mówią, że straszne, ale mnie to już chyba też nic nie ruszy.
Ja także już dawno przestałam się bać horrorów. Jednak to wcale mi nie przeszkadza w oglądaniu ich :) . Przynajmniej są ciekawe. Zawsze to jakieś urozmaicenie od codzienności.

Dodano: 2009-08-24 17:22

Ogladalam calkiem,calkiem
Mialam raczej na mysli filmy mniej znane takie ktore czasem wygrzebuje sie przypadkiem :D

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-08-24 17:39

"Dark Water" widziałam w wersji oryginalnej, ale szczerze powiem, że to iż nie zasnęłam przy oglądaniu tego to zasługa tylko i wyłącznie mojej ówczesnej współlokatorki, która uraczyła mnie Harnasiem. Po Harnasiu mam czkawkę i bąbelki mi idą nosem, więc zajęta byłam ogarnianiem organizmu. Jak już zaczęło się coś dziać na ekranie, to... film się skończył...
"Klątwa" mnie zanudziła totalnie.

Polecam "Rec". Ale nie w wersji amerykańskiej, co się zwało jakoś "Kwarantanna" czy coś w ten deseń.

No i oprócz "Sierocińca" czy "Labiryntu Fauna" co bym horrorami raczej nie nazwała (może "Sierociniec" jeszcze da się do tego zakwalifikować) polecam Guillermo del Toro i na przykład "Kręgosłup diabła" i "Cronos" (przy tym drugim zasnęłam co prawda,ale zmęczona byłam, narzeczonemu się w każdym razie podobał) Nie są może straszne, ale zawsze trochę inna forma.

Dodano: 2009-08-24 17:44

Sierocieniec mis ie nie podobal,na temat Labiryntu Fauna sie wole nie wypowiadac bo az szkoda
Kregoslup Diabla widzialam rowniez -taki sobie
Jednakze Cronos jest mi nie znany wiec moze w koncu trafie na jakis ciekawy film

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło